Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling

Geschreven door Redactie
Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling

In Noord-Holland Noord zijn in 2019 meer dan 4500 meldingen van huiselijk geweld en kindermishandeling geregistreerd.

In de regio wil men maatregelen nemen ter preventie. De regiovisie ‘Aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling Noord-Holland Noord 20-2023’ moet de vorige visie uit 2014 vervangen. In de visie staan vier aandachtspunten centraal: preventie, eerder en beter in beeld, stoppen en duurzaam oplossen, aandacht voor kwetsbare doelgroepen. In de regiovisie wordt uitgebreid ingegaan op welke manier men dit wil realiseren.

Hoewel aan het begin werd voorgesteld het onderwerp zonder bespreking door te schuiven naar de raadsvergadering wilden een paar fracties er toch nog iets over zeggen. Charles Webster (HOP) wil in zijn eerste bijdrage als commissielid duidelijk meegeven dat HOP het belangrijk vindt dat met de voorgestelde regiovisie wordt ingestemd. Ook Fractie Tonnaer en GroenLinks benadrukken dat de aanpak van huiselijk geweld noodzakelijk is. VOCH en CU sloten zich met het benoemen van enkele zorgpunten daarbij aan.

Wethouder Marjon van der Ven bevestigde de gedachte dat het college dit een belangrijk onderwerp vindt. Door de maatregelen is een congres in Hoorn over dit onderwerp niet doorgegaan. Op dit moment wordt gemonitord of het beeld van geweld en misbruik anders is dan vorig jaar.

Onze Ambassadeurs