Zwaluwen '30 en VELO in evenwicht

Geschreven door Redactie

Zwaluwen '30 en VELO waren na de eerste twee speeldagen de koplopers in de 1e Klasse A van het zaterdagvoetbal. Dat beide ploegen niet veel voor elkaar onder doen werd bewezen in het eerste onderlinge duel. In Hoorn bleven beide teams in evenwicht.

De thuisploeg was in de eerste helft de iets betere ploeg en kwamen na een ruim kwartier op voorsprong via een mooi diagonaal schot van Pieter Koopman. Via Margaritha die over kopte en Gorissen die zijn poging gestopt zag worden door keeper Van Wijk krijgt de thuisploeg nog twee mogelijkheden, maar het bleef bij 1-0 tot de rust.

Na de rust kwamen de gasten uit Wateringen beter uit de startblokken en na tien minuten is het Michiel Draaisma die een voorzet van Dubbeld op waarde weet te schatten en de gelijkmaker laat aantekenen. Hoewel Joost Feld namens Zwaluwen nog een goede kans krijgt op de winst zijn de beste kansen voor VELO, maar zowel Biesheuvel als Van Kordelaar krijgen de al niet langs de uitstekende keepende Dirk Bakker.