Subsidiebudget voor Noord-Hollandse boeren aangevuld Maatregelen voor betere bodem- en waterkwaliteit

Geschreven door Redactie
Subsidiebudget voor Noord-Hollandse boeren aangevuld Maatregelen voor betere bodem- en waterkwaliteit

Gisteren gaf het bestuur van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier akkoord voor het openstellen van de subsidiemogelijkheid van het Landbouwportaal.

Er is € 430.000 subsidiebudget voor bovenwettelijke maatregelen binnen het Landbouwportaal Noord-Holland beschikbaar gesteld.

De subsidie is bedoeld voor boeren in Hollands Noorderkwartier die op hun bedrijf aanpassingen willen doen om de kwaliteit van de bodem en het water te verbeteren. Aanvragen kunnen vanaf 29 oktober 2020 worden ingediend. Siem Jan Schenk, bestuurder van het hoogheemraadschap, denkt dat de nieuwe subsidieronde nog meer boeren een duwtje in de juiste richting geeft.

Het Landbouwportaal Noord-Holland is ontstaan uit ’Samenwerken aan Bodem & Water’; een samenwerking tussen LTO Noord, de vier agrarische collectieven, KAVB, Provincie Noord-Holland en de drie waterschappen in Noord-Holland (Hoogheemraadschap van Rijnland, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier en Waterschap Amstel, Gooi en Vecht). Het doel van de samenwerking is het agrarische bedrijf en het watersysteem in Noord-Holland gezonder en veerkrachtiger te maken wat betreft waterkwaliteit, voldoende zoetwater en bodemkwaliteit.

Onze Ambassadeurs