Uniek zomer voor Museumstoomtram

Geschreven door Redactie
Uniek zomer voor Museumstoomtram

De Museumstoomtram Hoorn-Medemblik heeft in de afgelopen zomer circa 10.000 bezoekers mogen verwelkomen aan boord van de stoomtram en boot. Door de coronacrisis is het hoogseizoen anders verlopen dan gepland. 


Uitverkocht 

Vrijwel alle ritten en vaarten waren "uitverkocht", maar door de maatregelen van het RIVM waren dat maximaal 40% van de plaatsen. Dit was zo om de benodigde afstand in de tram en op de stations te garanderen.


Kostendekkend 

De museumstoomtram voerde in de zomermaanden zo’n 100 tramritten en dertig vaarten uit om de gasten te kunnen vervoeren. Het op wielen rijdende museum kan in de huidige omstandigheden niet kostendekkend functioneren en moet daarom gebruik maken van diverse maatregelen. Een belangrijk doel is wel bereikt: de bijzondere collectie van het museum is weer zichtbaar en deze zomer kon opnieuw een zinvolle bijdrage worden geleverd aan het toerisme in oostelijk West-Friesland.

De bijna 300 vrijwilligers konden deze zomer gelukkig weer actief zijn in het museum. In september en oktober kunnen de Spannendste Tijdreis corona-proof worden gemaakt. Het museum werkt aan speciale winterritten vanaf november. Info en tickets: www.stoomtram.nl


Onze Ambassadeurs