Zorgacademy gestart; 19 cursisten starten aan eerste post-hbo in Westfriesland

Geschreven door Redactie
Zorgacademy gestart; 19 cursisten starten aan eerste post-hbo in Westfriesland

Dinsdagmiddag 20 oktober, een unieke dag voor de 19 cursisten in de theaterzaal bij Lindendael aan de Koepoortsweg in Hoorn. De opleiding ‘Innoveren in zorg en welzijn met technologie (IZWT)’ die deze week is gestart is uniek in Nederland en is ook nog eens het eerste post-hbo onderwijs in Westfriesland.

Reden genoeg dit feestelijk te vieren met de nieuwe cursisten en alle partners die deze opleiding mogelijk hebben gemaakt. De leergang is opgezet door de zorgaanbieders Omring en WilgaerdeLeekerweideGroep (WLG), Hogeschool Inholland en mede gefaciliteerd door de gemeente Hoorn en de Westfriese Bedrijvengroep. En de plannen zijn groots; na deze zorgacademy volgt ook een opleiding voor de ICT/Techniek sector.

De nieuw gestarte opleiding is in meerdere opzichten een kans voor de regio. Het aantrekken van (post) hbo onderwijs houdt de regio aantrekkelijk voor de talenten die de opleiding gaan volgen. Daarnaast zijn diverse innovatieve ICT- en techniek-bedrijven betrokken bij het programma door bijvoorbeeld het houden van gastlessen en organiseren van excursiedagen. Daarmee bouwt de opleiding ook aan de onderlinge regionale relaties. Ten slotte beantwoordt deze opleiding ook aan de actualiteit, die door corona nog urgenter is geworden. Hoe kan zorg (op afstand) nog beter worden ingezet, ook met het oog op de zorgvraag en techniek van morgen?


Meer over deze en toekomstige (post) hbo-opleidingen is te vinden via: talentacademywestfriesland.nl

Onze Ambassadeurs