Leerlingen Kompas op ontdekkingstocht in Technobiel

Geschreven door Redactie
Leerlingen Kompas op ontdekkingstocht in Technobiel

Hoe laat je een vliegtuig vliegen op zonne-energie en hoe werkt een transportband eigenlijk? Het antwoord op deze en andere vragen hebben kinderen van basisschool het Kompas uit Hoorn op vrijdag 30 oktober in de Technobiel ontdekt.

Blije gezichten kwamen uit de truck nadat ze zelf op ontdekkingstocht gingen in de wereld van techniek en duurzaamheid. Het Kompas is een van de winnaars van de vorige editie van Schooldag van de duurzaamheid en heeft daarmee een bezoek aan de Technobiel als prijs gewonnen.

De Technobiel is een mobiele experimenteerruimte. Leerlingen van het Kompas maakten er kennis met technische innovaties en hoe deze een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Ze gingen met augmented reality storingen verhelpen aan een cv-ketel. Ze doken in een meterkast en keken gefascineerd naar hoe een transportband nou eigenlijk werkt. In de speciale experimenteerzone deden de kinderen zelf technische proefjes. De kinderen kwamen enthousiast weer naar buiten. Vooral het zelf doen en uitproberen viel goed in de smaak.

Onze Ambassadeurs