Brugklassers gaan ontbijten met de burgemeester

Geschreven door Redactie
Brugklassers gaan ontbijten met de burgemeester

OSG West-Friesland en de Copernicus SG zijn zogenaamde gezonde scholen en zij willen daarom hun leerlingen bewust maken van het belang van een goed ontbijt. Op woensdag 4 november eten tien brugklassen van OSG West-Friesland in hun klas samen.

Zij krijgen daarbij online gezelschap van de Hoornse burgemeester Jan van Nieuwenburg. Hij spreekt alle klassen, tijdens zijn eigen ontbijt, tegelijk toe via een online verbinding. Donderdag 5 november is het de beurt aan de brugklassers van de Copernicus SG. Zij zullen online gezelschap krijgen van een Hoornse wethouder.

Gezonde leerlingen presteren beter, dat is een feit. ‘Gezonde School’ is een programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl. Alle scholen van het Atlas College werken, met inzet van een Gezonde School-coördinator binnen de school en een externe adviseur van de GGD Gemeentelijke gezondheidsdienst, aan thema’s om hun leerlingen bewust te maken. Gezondheidsbevordering betreft hierbij niet alleen de fysieke gezondheid. Ook de geestelijke ondersteuning van leerlingen, anti-pestprotocollen, aandacht voor mediawijsheid, roken, alcohol- en drugsgebruik, omgaan met seksualiteit en sport en beweging vallen onder ‘Gezonde School’.

Onze Ambassadeurs