Donderdag 26 november is er een gratis online bijeenkomst voor mantelzorgers

Geschreven door Redactie
Donderdag 26 november is er een gratis online bijeenkomst voor mantelzorgers

Op de Dag van de Mantelzorg op 10 november staan mantelzorgers centraal. Dit jaar geven de Westfriese gemeenten extra aandacht aan mantelzorgers die een psychisch kwetsbare naaste verzorgen.  Voor hen organiseren ze op 26 november de gratis online bijeenkomst: In balans blijven als mantelzorger.

Op 26 november is er een gratis online bijeenkomst voor mantelzorgers die een psychisch kwetsbare naaste verzorgen. Ze zien zichzelf vaak niet als mantelzorger, en ook in hun omgeving wordt deze zorg vaak onderschat.

Dit is onterecht, want deze mantelzorgers bieden vaak lange en intensieve zorg. Daarom organiseren de Westfriese gemeenten samen het Kennisplatform Mantelzorg West-Friesland voor deze mantelzorgers een gratis interactieve online bijeenkomst op 26 november. Spreker is Ingrid Schoen, zij is ervaringsdeskundige, auteur en psychosociaal verpleegkundige. Ook is er aandacht voor het vragen van hulp. Mantelzorgers uit Hoorn en de andere Westfriese gemeenten zijn van harte uitgenodigd de online bijeenkomst bij te wonen. Ook als mantelzorger van iemand die in Westfriesland woont, ben je van harte welkom. Je kunt je aanmelden via de website www.ikzorg.nu. Na je aanmelding ontvang je een link en nadere uitleg over de deelname.

Inwoners van Hoorn die mantelzorg krijgen, kunnen jaarlijks een waardering ter waarde van 100 euro aanvragen voor hun mantelzorger. Zij mogen kiezen uit verschillende cadeaus, bijvoorbeeld een uitje of cadeaubonnen. Voor informatie en aanmelden: www.hoorn.nl/mantelzorgwaardering

De Hoornse gemeenteraad stond begin november voor de moeilijke taak om te bepalen waarop bezuinigd moest worden om het dreigende begrotingstekort van bijna 10 miljoen euro terug te dringen. De raad heeft besloten niet te bezuinigen op mantelzorgondersteuning, omdat mantelzorgers een belangrijke rol spelen in de zorgverlening. Het is een zware taak, en het is daarom belangrijk om deze groep mensen vanuit de gemeente te blijven ondersteunen. Kijk voor meer informatie over ondersteuning van mantelzorgers op: www.hoorn.nl/mantelzorg

Onze Ambassadeurs