Flitspeiling Veiligheidsregio Noord-Holland Noord: Meeste mensen houden zich aan de coronamaatregelen

Geschreven door Redactie
Flitspeiling Veiligheidsregio Noord-Holland Noord: Meeste mensen houden zich aan de coronamaatregelen

Uit een flitspeiling die Veiligheidsregio Noord-Holland Noord tussen 2 en 11 november heeft gehouden, blijkt dat de meeste inwoners in de regio vinden dat de maatregelen helpen en zich hieraan ook houden.

Met name het 1,5 meter afstand houden en het thuis blijven bij klachten scoren hoog.

Als belangrijkste redenen om de regels en adviezen te volgen, geven de mensen aan: de eigen gezondheid, het beschermen van de gezondheid van anderen, het ontlasten van de zorg en het tegengaan van de verspreiding van het virus. Soms kunnen mensen zich niet aan de maatregelen houden, bijvoorbeeld het afstand houden bij drukte in supermarkten. 85% ervaart dat bezoekers hier te dichtbij elkaar komen. Ook is thuiswerken niet voor iedereen mogelijk.

Een meerderheid (52%) van de respondenten geeft aan dat de leefsituatie in coronatijd nog goed of zelfs heel goed te doen is. 27% is neutraal en 21% vindt de situatie slecht of heel slecht te doen. Bij de mensen die het moeilijk hebben met de omstandigheden, speelt ontevredenheid over onduidelijke of onlogische maatregelen, eenzaamheid en het gevoel dat ‘alles wat leuk is niet meer mag’ een grote rol.

Onze Ambassadeurs