Ontbijt Tip!

Geschreven door Redactie
Ontbijt Tip!

Granola

In de granola van de supermarkt moet je goed zoeken naar granola’s die weinig suiker bevatten.

Heb je er al eens over nagedacht om je eigen granola te maken? Helemaal niet zo moeilijk en zo weet je precies wat je eet. Met dit recept maak je genoeg om een 2 weken lang hiermee te ontbijten. Het leukste is misschien nog wel dat je kunt variëren qua ingrediënten. Gebruik dus de granen, noten en wat gedroogde vruchten die jij lekker vindt en mix je eigen favoriete granola.

Op naar de bereidingswijze:


Ingrediënten granola


Half pak havervlokken

Flinke hand pompoenpitten

Flinke hand gemengde ongezouten en ongebrande noten, grof gehakt (zoals hazelnoten, amandelen, walnoten, paranoten enz,)

Flinke hand gepofte rijst (verkrijgbaar bij de AH)

Flinke hand gepofte quinoa (verkrijgbaar bij de AH)

3 eetlepels vloeibare honing

2 dopjes vanille aroma

Klein handje rozijnen

Flinke hand kokossnippers

Gevriesdroogde aardbei (verkrijgbaar bij de AH)


Bereidingswijze:

Pak de bakplaat uit de oven en bekleed deze met een stuk bakpapier. De oven kan ondertussen voorverwarmen op 170 graden. Pak de noten en hak ze in kleinere stukken, niet te fijn. Doe vervolgens de havervlokken, noten, gepofte rijst en quinoa in een schaal.

Doe de honing in een schaaltje en roer daar de vanille aroma doorheen.

Roer dit geheel door het havervlokken mengsel, roer dit een tijdje door. Het lijkt of het weinig vloeibaar is voor zoveel droge mengsel, maar blijf even roeren dan zie je dat het iets compacter wordt.


Verspreid de helft van dit mengsel goed over je bakplaat. Schuif de bakplaat voor 20 minuten in de oven en roer alles om na 10 minuten. Na nogmaals 20 minuten haal je de bakplaat uit de oven. Laat het afkoelen en schud er wat kaneel naar smaak overheen. Herhaal dit met het 2e deel van de havervlokken. Laat nogmaals goed afkoelen en voeg dan de kokossnippers, rozijnen en gevriesdroogde aardbei toe.


Onze Ambassadeurs