Hoorn wil met warmtenet beginnen in de Kersenboogerd

Geschreven door Redactie
Hoorn wil met warmtenet beginnen in de Kersenboogerd

De gemeente Hoorn wilt in 2040 als stad energieneutraal te zijn. Er wordt gedacht aan het realiseren van een geothermiebron in combinatie met warmtenet.

Er is al een begin gemaakt met stappen richting aardgasvrij maken van de Kersenboogerd. De haalbaarheid van de plannen wordt samen onderzocht met de partners HV, Intermaris en Duurzaam Bouwloket. Het overleg met de bewoners is al opgestart.

Goede communicatie met de bewoners is zeer belangrijk. Het moet duidelijk zijn dat de bewoners minder hoeven te betalen aan energie. Aart Ruppert (VOCHoorn) vraagt zich af waarom men in Duitsland meer aardgas wil gebruiken, terwijl wij in Nederland van het aardgas af willen. De wethouder zal op een aantal vragen waar hij nu geen antwoord op heeft, schriftelijk antwoorden. In de toekomst zullen er oplossingen komen voor de warmte- en energietransitie die beter zullen zijn.

Onze Ambassadeurs