Besluiten over Poort van Hoorn, stadsstrand en turborotonde

Geschreven door Redactie
Besluiten over Poort van Hoorn, stadsstrand en turborotonde

Op 8 december neemt de gemeenteraad besluiten over grote projecten als de ontwikkeling van de Poort van Hoorn, de aanleg van het stadsstrand en de aanleg van een kruispunt met verkeerslichten op de plek van de turborotonde.

Daarnaast buigt de raad zich over een burgerinitiatief om het stadsgesprek af te sluiten met een referendum over het standbeeld van J.P. Coen.

Op de agenda staan ook voorstellen voor het kostendekkend maken van leges, het masterplan buitensportaccommodaties en de scenariokeuze voor het grondstoffenplan. De laatste raadsvergadering van 2020 start om 19.00 uur. De besluiten over de ontwikkeling van de Poort van Hoorn, de aanleg van het stadsstrand en wandel- en fietspad langs de Westerdijk en de aanleg van een kruispunt met verkeerslichten op de plek van de turborotonde staat als hamerstuk op de raadsagenda. Dit betekent dat de commissie positief was en de raad er in principe verder niet over hoeft te spreken.

Eén van de voorstellen die de raad op 8 december bespreekt is om een aantal leges en tarieven kostendekkend te maken. Dit betekent dat de gebruiker betaalt. Voorstel is om de tarieven voor kabels en leidingen, gehandicaptenparkeerkaarten, exploitatievergunningen, ontheffingen en vergunningen voor de Drank- en Horecawet, vergunningen voor categorie 2 en 3 evenementen en voor kleine vergunningen te verhogen. Op dit moment legt de gemeente geld toe op deze diensten. De raad van dinsdag 8 december start om 19.00 uur. De raad vergadert digitaal en is dus ook alleen online te volgen, via de livestream op de pagina van de gemeenteraad of via Twitter: @RaadHoorn.

Onze Ambassadeurs