Aan de slag in het centrumgebied van de Kersenboogerd

Geschreven door Redactie
Aan de slag in het centrumgebied van de Kersenboogerd

De komende 10 tot 15 jaar wordt het centrumgebied van de Kersenboogerd aangepakt.

De gemeente Hoorn doet dit in samenwerking met Intermaris en HVC.



De Hoornse gemeenteraad stelde dinsdag 8 december de uitvoeringsaanpak van het centrumgebied van de Kersenboogerd vast. De raad voegde veiligheid als extra aandachtsgebied toe aan het voorstel. Dit aandachtsgebied is gericht op het verhogen van de veiligheid van het centrumgebied op de middellange en lange termijn. Met die toevoeging werd het voorstel voor de aanpak van het centrumgebied van de Kersenboogerd unaniem aangenomen.


Wethouder Kansen voor de Kersenboogerd, Kholoud al Mobayed: “Het besluit van de gemeenteraad is de volgende stap naar de uitvoering. Dat is een lange adem, we zijn zo’n 10 tot 15 jaar bezig in de wijk. Maar het belangrijkste van deze aanpak: we gaan écht verschil maken. Met veel meer kwaliteit in het centrumgebied en veel meer bewoners met wie het goed gaat. Daar zetten we ons voor in. Ik ben blij dat de gemeenteraad daar ook unaniem voor kiest.”


Directeur-bestuurder van Intermaris, Cees Tip: “Goed dat we nu tot actie over kunnen gaan. De bewoners in de wijk rekenen op ons!”


Burgemeester Jan Nieuwenburg: “De gemeenteraad heeft gevraagd om veiligheid als extra spoor toe te voegen aan het uitvoeringsplan van het centrumgebied van de Kersenboogerd. Het is een extra steun om het gebied de aandacht te geven dat het nodig heeft. En die aandacht krijgt het gebied zeker. In de nieuwe veiligheidsambitie krijgt de Kersenboogerd een grote rol. We zien dat er zaken zijn waarop we extra moeten inzetten. We hebben dat overigens de laatste tijd ook al veel gedaan. Acties zoals cameratoezicht, gebiedsverboden, een speciale wijkboa en een versterkte samenwerking met de politie. Maar we horen ook graag van bewoners en raadsleden wat zij denken dat nodig is voor de wijk. Daarom ga ik de komende periode graag met hen in gesprek.”


Onze Ambassadeurs