Manieren om je gezichtsvermogen op natuurlijke wijze te verbeteren

Geschreven door Redactie
Manieren om je gezichtsvermogen op natuurlijke wijze te verbeteren

Lockdown heeft ons schermtijd vergroot. Met een verhoogde werkdruk en nergens heen te kunnen gaan, besteden we allemaal iets te veel tijd aan het kijken naar schermen.

Ben jij ook iemand wiens dag begint en de nacht eindigt door naar het scherm van de telefoon / laptop te kijken, dan kan je al snel last krijgen van oogziekten en oogvermoeidheid.

Maar het goede nieuws is dat je veel kunt doen om je gezichtsvermogen te verbeteren.

Palmen is bijvoorbeeld een gemakkelijke oefening die de vermoeidheid van de ogen verlicht en het gezichtsvermogen verbetert. Om de oefening te doen, wrijf je eenvoudig je handpalmen tegen elkaar om warmte te creëren. Plaats vervolgens voorzichtig je handpalm een ​​paar seconden tegen je ogen en herhaal dit 5 tot 7 keer. Ook kun je met de ogen rollen, dit is een andere oefening die je op elk moment kunt doen. Begin door je ogen een paar minuten met de klok mee te rollen. Neem een ​​pauze en rol de ogen tegen de klok in. Herhaal dit ongeveer 5 keer.

Herfocusseren is een oefening die je moet doen terwijl je continu op je laptop werkt. Kijk met tussenpozen weg van het scherm en stel scherp op een object ver weg. Kijk naar je handpalm en focus dan weer op het verre object. Herhaal dit ook 5 keer. Terwijl je op de computer werkt of je favoriete serie bekijkt op je telefoon, kijk je elke 20 minuten naar iets op 20 meter afstand gedurende 20 seconden.

Goed eten kan ook een groot verschil maken voor je gezichtsvermogen. Eet een antioxidantrijk dieet dat bestaat uit bladgroenten, eidooiers, gele paprika, zoete aardappel, pompoen en wortelen.

Onze Ambassadeurs