Geldzorgen? Blijf er niet mee zitten!

Geschreven door Redactie
Geldzorgen? Blijf er niet mee zitten!

Zorgen om geld geven vaak veel stress en raken het hele gezin. Praat erover en zoek hulp. Hoe eerder, hoe beter, is het motto. De medewerkers van 1.Hoorn staan voor je klaar.

Vanaf vandaag 18 januari 2021 start 1.Hoorn een themacampagne over geldzorgen. Een persoonlijk en herkenbaar verhaal van een inwoner met geldzorgen, het verhaal van een schuldhulpmaatje en van de deskundige van 1.Hoorn staan hierin centraal. Zorgen om geld geven vaak veel stress en raken het hele gezin. Door deze verhalen, hoopt wethouder Kholoud al Mobayed dat andere inwoners ook over hun geldzorgen durven te praten en hulp zoeken. Hoe eerder, hoe beter, is het motto. Via posters, flyers, een sociale mediacampagne en informatie op de pagina Geldzorgen kunnen inwoners en ondernemers de verhalen en tips lezen.

Je zorgen delen is een van de belangrijkste tips die de deskundigen van 1.Hoorn geven. De meeste mensen met geldzorgen vinden het erg moeilijk om hierover te praten, laat staan hulp te vragen. Vaak schamen ze zich, of voelen ze zich schuldig. Maar een schuld is lang niet altijd je eigen schuld. En het kan iedereen overkomen.

Wethouder Kholoud al Mobayed: ‘Problemen met geld of rondkomen zorgen voor stress. Dan is het lastiger om helder na te denken en de juiste beslissingen te nemen. Het is daarom prettig als er iemand naar je luistert en meedenkt. Dat hoeft niet altijd een deskundige te zijn. Maar vaak helpt het om je verhaal bij een ‘onbekende, maar deskundig iemand te doen, zoals de medewerkers van 1.Hoorn. Zij hebben ervaring en helpen inwoners graag verder op de manier die bij hen past.’

In de campagne staat het verhaal van het gezin van Sacha Daalder centraal. Haar man en twee pubers krijgen te maken met geldproblemen. Het gezin gaf steeds meer uit, terwijl de inkomsten gelijk bleven. Zij zochten contact met 1.Hoorn en gingen samen aan de slag om de problemen op te lossen. Zij stonden er niet alleen voor en kregen onder meer hulp van een ervaren vrijwilliger. Zij bracht orde in de chaos, gaf tips en dacht met het gezin mee in de oplossing. Nu is het gezin weer financieel gezond, is er weer rust thuis en verdienen de tienerzonen ook zelf geld voor mooie spullen.

Lees meer over de ervaring van Sacha op de pagina Geldzorgen. Hier staan ook de verhalen en tips van deskundige Ellen van 1.Hoorn en Schuldhulpmaatje Mariette. De campagne is twee maanden te zien in de gemeente op diverse plekken, zoals bij partners van 1.Hoorn en in de gemeentelijke informatiekanalen. In Hoorn vinden ze het belangrijk dat je elkaar helpt met zorg en ondersteuning dichtbij waar dat kan en met professionele hulp als dat nodig is. Herken je je in de situatie van Sacha of is er iemand in je omgeving die geldzorgen heeft? Kijk op de pagina Geldzorgen hoe je aan de slag kunt gaan. Of neem contact op met 1.Hoorn via 0229 25 22 00.

Onze Ambassadeurs