Indian Love Cake

Geschreven door Redactie
Indian Love Cake

Wat is er romantischer dan een Love Cake? Niet veel als je het ons vraagt!

De Indiase Love Cake is de ultieme taart om iemand de liefde mee te verklaren met smaken en geuren van vanille, kardemom, kaneel, nootmuskaat en citrus! Heerlijk toch?

Dit zit erin: 125 gram roomboter, in blokjes en op kamertemperatuur, 325 gram kristalsuiker, 6 eieren, 200 gram bloem, 100 gram amandelmeel, 5 eetlepels honing, 2 eetlepels rozenwater, 2 theelepels kaneelpoeder, 1 theelepel geraspte nootmuskaat, 1 theelepel kardemompoeder, 1 theelepel vanille aroma en rasp van 1 citroen en 1 sinaasappel.

Dit zit het yoghurtsausje: 250 gram Griekse yoghurt, 3 eetlepels poedersuiker, een halve theelepel kardemompoeder en pitten van een halve granaatappel.

En zo maak je het: Verwarm als eerst de oven voor op 150 graden. Klop de boter en de kristalsuiker in een kom of keukenmachine tot het een mooi geheel is. Klop in een andere kom de eieren los en meng ze rustig door het botermengsel. Voeg de bloem, amandelmeel, honing, kaneel, nootmuskaat, kardemom, vanille, rozenwater en citroen- en sinaasappelrasp toe en mix goed. Schep het beslag in de bakvorm. Bak 45 minuten of tot de bovenkant goudbruin is. Laat de cake eerst afkoelen voor je het uit de vorm haalt of in stukken snijdt. Meng de yoghurt met de kardemom en poedersuiker. Serveer de love cake aan je loved ones met een flinke schep yoghurt en strooi er granaatappelpitjes over.


Onze Ambassadeurs