Belastingaanslagen op de deurmat en in de Berichtenbox

Geschreven door Redactie
Belastingaanslagen op de deurmat en in de Berichtenbox

In de week van 22 februari 2021 ontvangen inwoners, huiseigenaren en ondernemers hun aanslag voor de gemeentelijke belastingen.

Wie heeft aangegeven dat hij de belastingaanslag van de gemeente Hoorn digitaal wil ontvangen, krijgt de aanslag in de Berichtenbox van MijnOverheid.

Voor inwoners en ondernemers die door de coronacrisis hun aanslag niet kunnen betalen, biedt de gemeente hulp. Wethouder Marjon van der Ven: ‘We beseffen ons heel goed dat een belastingaanslag koud op je dak valt als je geldzorgen hebt. Daarom roepen we iedereen op die geldzorgen heeft, contact met ons op te nemen. We zijn er om te helpen en mee te denken.’ Meer informatie leest u op de pagina Hulp bij Rondkomen.

Ondernemers, woningeigenaren en -huurders ontvangen een belastingaanslag. Het gaat om gemeentelijke belastingen: onroerende zaakbelasting (OZB), de rioolheffing, de afvalstoffenheffing en de hondenbelasting. De gemeente Hoorn rekent geen extra OZB-verhoging. Dit jaar gaan de aanslagen gemiddeld met 1,7% omhoog. Dit is gelijk aan de stijging van de kosten voor de gemeente.

Berichtenbox

In totaal verstuurt de gemeente Hoorn zo’n 36.000 aanslagen. Bijna een derde gaat dit jaar digitaal via de Berichtenbox van MijnOverheid. Iedereen die in het verleden heeft aangevinkt dat hij de belastingpost van de gemeente Hoorn digitaal wil ontvangen, krijgt de aanslag in zijn persoonlijke Berichtenbox. Wie alsnog een aanslag op papier wil ontvangen, kan die uiteraard opvragen.

Korting op de afvalstoffenheffing

De gemeente Hoorn heeft een nieuwe overeenkomst met afvalverwerker HVC gesloten. Daardoor heeft de gemeente € 1,25 miljoen teruggekregen. Dit gemeenteraad heeft besloten dit bedrag onder de inwoners te verdelen, door een eenmalige korting op de afvalstoffenheffing. Deze korting geldt alleen dit jaar.

  • eenpersoonshuishoudens € 34,40 korting;
  • meerpersoonshuishoudens € 42,39 korting.

Meer informatie over de belastingaanslagen, betalingsproblemen en bezwaarprocedure vind je op via de website van Gemeente Hoorn. 







Onze Ambassadeurs