Veganistische bananenpudding
Een romig recept voor zelfgemaakte vegan bananenpudding dat je kunt maken met slechts een paar basisingrediënten.
De beste romige veganistische bananenpudding.
Wat heb je nodig? 2 rijpe bananen, gepureerd, 1 1/4 kopje melk naar keuze
zoetstof naar keuze, zoals 1 eetlepel pure ahornsiroop of suiker, of snufje stevia, 1 1/2 eetlepel maizena, 1/4 theelepel puur vanille-extract, optioneel 1/8 theelepel kurkuma voor kleur, optioneel 1 eetlepel veganistische boter of kokosboter, voor een rijkere smaak
Meng in een kleine pan op middelhoog vuur banaan, zoetstof, optionele ingrediënten en 1 kopje melk naar keuze. Klop de resterende 1/4 kop melk met de maizena. Als het bananenmengsel warm is, klop je het maizena erdoor. Kook op laag vuur, af en toe zwaaien, tot het dik is. Zet het vuur uit en roer de vanille erdoor. (Als je niet meteen eet, kun je het van het vuur halen voordat het dik is, laten afkoelen en vervolgens in de koelkast bewaren. De pudding wordt aanzienlijk dikker in de koelkast.) Als je een gladder textuur wilt, kun je een staafmixer gebruiken. Serveer warm of koud.