Deze week is de Boekenweek 2021

Geschreven door Redactie
Deze week is de Boekenweek 2021

Dit jaar wordt van 6 tot 14 maart alweer de 86e Boekenweek georganiseerd! Zoals elk jaar staat er een specifiek thema centraal, dit keer is dat “Tweestrijd”.

Tweestrijd kan over van alles gaan zoals je identiteit, je intuïtie, een vriendschap, je seksualiteit, het milieu of ratio versus gevoel. Iedereen krijgt wel eens te maken met tweestrijd in zijn of haar leven, dit is vaak te herkennen aan en bepaald onderbuikgevoel. Kortom, een thema voor alle leeftijden.

Bij de Boekenweek hoort uiteraard ook het jaarlijkse Boekenweekgeschenk. Dit is een novelle dat ieder jaar door een andere auteur speciaal voor de Boekenweek wordt geschreven. Dit jaar kreeg schrijfster Hanna Bervoets de eer om het Boekenweekgeschenk voor 2021 te schrijven.

Lezers krijgen in de Boekenweek van 6 tot 14 maart, bij besteding van 15,00 euro aan Nederlandstalige boeken, het Boekenweekgeschenk “Wat wij zagen” van Hanna Bervoets cadeau.

Al een aantal jaar is NS de hoofdsponsor van de Boekenweek. Daardoor dient het Boekenweekgeschenk als geldig treinkaartje op de laatste dag van de Boekenweek, dit zal zondag 14 maart zijn. Echter was deze actie vorig jaar geannuleerd wegens corona, wat NS dit jaar zal doen is nog niet bekend. Houdt daarom de website in de gaten!





Bron: NS

Onze Ambassadeurs