Drie projecten gaan jongeren steunen in coronatijd

Geschreven door Redactie
Drie projecten gaan jongeren steunen in coronatijd

Jongeren worden hard getroffen door de coronacrisis. Digitaal les vanuit huis, sociale activiteiten zijn stilgelegd en zij voelen zich eenzaam en somber. Het kabinet € 58,5 miljoen vrijgemaakt voor een Jeugdpakket. Hoorn ontvangt zo’n 170.000 euro van dit pakket.

Het overgrote deel (146.000 euro) wordt besteed aan drie projecten om talentactiviteiten te organiseren, het jongerenwerk versterkt in te zetten en aandacht te besteden aan mentale weerbaarheid van Hoornse jongeren.Het gaat om Join The Project, Talenthuis en het Jungle in the Sky-festival.

"Voor het toegekende bedrag kunnen wij als gemeente samen met deze initiatiefnemers het verschil maken en Hoornse jongeren meer perspectief bieden. De gekozen projecten gaan op korte termijn aan de slag en zijn diverse van doelstelling. De gemene deler is dat jongeren elkaar helpen en worden gestimuleerd positieve activiteiten te ondernemen. Binnen de maatregelen laten deze projecten zien dat het mogelijk is om verbonden te blijven en vooruit te blijven denken én doen", aldus wethouder Samir Bashara.

Onze Ambassadeurs