Beeldbank Vereniging Oud Hoorn

Verdwaal in gedachten bij het zien van alle oude foto’s!

Wist je dat er een uitgebreide Beeldbank online staat met allemaal mooie foto’s van Hoorn? De Vereniging Oud Hoorn houdt zich bezig met het verzamelen en digitaliseren van foto’s, boeken en ander materiaal. Naast de Beeldbank bevindt zich op de website ook een Kennisbank met informatie over o.a. Hoorns erfgoed, de stadsgeschiedenis, diverse panden en monumenten.

De vereniging stelt zich ten doel het materiële en immateriële erfgoed binnen de gemeente Hoorn te beschermen en de kennis over de geschiedenis van de gemeente en haar erfgoed te vergroten en te verspreiden.

De online Beeld- en kennisbank is gevuld met c.a. 40.000 foto’s en meer dan 200.000 documenten. Deze zijn opgeslagen in het Pakhuis en grotendeels digitaal gemaakt. Ga naar beeldbank-oudhoorn.nl/cgi-bin/beeldbank.pl of neem een kijkje op oudhoorn.nl.


Onze Ambassadeurs