Zoomsessies van Bibliotheek Hoorn: digitaal bijblijven

Geschreven door Redactie
Zoomsessies van Bibliotheek Hoorn: digitaal bijblijven

De Digitale Donderdagen van Bibliotheek Hoorn zijn weer van start gegaan. Thuis, op het werk en buiten: overal is de bieb digitaal aanwezig. Met de smartphone, tablet of computer. Digitale vaardigheden volgen elkaar in rap tempo op en ook criminelen worden steeds creatiever. 

Bibliotheek Hoorn geeft elke week een online Zoomsessie over een relevant digitaal thema. “We merken dat mensen graag up-to-date willen zijn, maar dat het nog niet heel bekend is dat de bibliotheek dit aanbiedt. Dat blijkt ook wel uit de reacties. 

Hoe kan het dat je precies hetzelfde zoekt op internet als een ander, maar iets heel anders op je scherm krijgt? Zoekmachines houden bij wat je bekijkt en waar je naar zoekt. Aan de hand daarvan zoeken ze de resultaten uit die het best bij jou passen. Je zit dan in een zogenaamde filterbubbel. Technologiebedrijven willen dat jij zo lang mogelijk online bent en de filterbubbel helpt hen daarbij. Maar welk effect heeft dat? En hoe kun je eruit komen? In deze online Zoomsessie van donderdag 1 april om 19.00 uur wordt besproken hoe de filterbubbel werkt en hoe je deze bubbel doorprikt.

Meer weten over de Digitale Donderdag? Kijk op www.bibliotheekhoorn.nl/digitaledonderdag.






Onze Ambassadeurs

Ons Hoorinezen bekeken ook: