Top 10 van bezienswaardigheden en activiteiten in Hoorn

Top 10 van bezienswaardigheden en activiteiten in Hoorn

Hoorn is de ideale plek om tot rust te komen in een gezellige omgeving.

Geniet van de talloze winkels, restaurants, monumenten en watersportactiviteiten in en rond Hoorn. In de duinen en op de stranden in de buurt vindt je rust en stilte.

Geniet van een dagje uit in Hoorn en combineer een rondleiding door het historische stadscentrum met een middagje winkelen en een avondje heerlijk eten. Hoorn is een klein winkelparadijs, met volop terrassen en restaurants waar je kunt genieten en even bij kunt komen. Als je zin hebt om een paar uurtje actief bezig te zijn, biedt Hoorn ook uitstekende watersportmogelijkheden. De duinen en stranden in de buurt zijn een ideale bestemming voor natuurliefhebbers.

- Aan het Oostereiland ligt een replica van het zeventiende-eeuwse VOC-schip De Halve Maen afgemeerd, waar je een kijkje aan boord kunt nemen.

- Met de watertaxi kun je langs het historische schip en de zestiende-eeuwse pakhuizen varen.

- In het ‘kleine café aan de haven’ kun je nog altijd sterke zeemansverhalen horen (Veermanskade 1) De bar kreeg in de jaren zeventig bekendheid dankzij het lied van Vader Abraham.

- Het Westfries Museum, waar meer dan 30.000 voorwerpen te bewonderen zijn, geeft een fraai inkijkje in de tijd dat Hoorn een belangrijke zeevaardersstad was.

- De Hoornse Straatjes (de Nieuwe Noord, Kruisstraat, Lange Kerkstraat, Nieuwstraat, Kerkplein, Kerkstraat en Wisselstraat) kenmerken zich door het grote aantal speciaalzaken en bijzondere winkels.

- De grote verdedigingstoren (Hoofdtoren) uit de zestiende eeuw werd gebouwd ter bescherming van de stad aan het IJsselmeer. Deze kan worden bezichtigd en op de bovenste verdieping bevindt zich een restaurant.

- De Hoornse kaasmarkt, die al in de Gouden Eeuw werd gehouden, is de oudste van Nederland. De markt vindt van medio juni tot eind augustus plaats op het plein Roode Steen.

- Aan dit plein staat ook De Waag uit 1609, waar de Hollandse kaas eeuwenlang werd gewogen.

- In het Museum van de 20e Eeuw, dat is gehuisvest in een voormalige gevangenis, is te zien hoe onze ouders en grootouders leefden. Er is van alles te bekijken, van taperecorders tot rubberbomen.

- De Oosterkerk, die naast de haven ligt, is de kerk voor vissers en zeelieden. Een van de meest kenmerkende onderdelen is het windvaantje in de vorm van een schip dat op de kerktoren staat.



Onze Ambassadeurs