Hoorn en Medemblik bundelen krachten voor woningbouw

Geschreven door Redactie
Hoorn en Medemblik bundelen krachten voor woningbouw

De gemeenten Hoorn en Medemblik hebben donderdag 19 mei een woonpact gesloten met de Woningmakers. Belangrijkste doel is om samen de woningbouwproductie te verhogen en te versnellen.

De afgelopen jaren is de druk op de woningmarkt in Westfriesland, net als in heel Nederland, sterk toegenomen. Om hier verandering in te brengen, gaan de gemeenten Hoorn en Medemblik de samenwerking met de markt versterken. Samen met de marktpartijen sloten zij op woensdag 19 mei het Woonpact HOME (Hoorn-Medemblik). Het streven is om deze samenwerking uiteindelijk uit te breiden naar de hele woonregio Westfriesland.

'We hebben in Westfriesland grote ambities,’ vertelt wethouder Wonen en Stadsontwikkeling Marjon van der Ven van de gemeente Hoorn. 'Er zijn de komende jaren duizenden extra woningen nodig in onze regio.’ In het regionale woonakkoord met de provincie spraken de Westfriese gemeenten eind 2020 af om de komende vijf jaar jaarlijks minimaal 900 woningen te realiseren. ‘We willen dat er voor iedereen een geschikte woning is’, legt Van der Ven uit. ‘Voor onze eigen inwoners, maar ook voor mensen uit omliggende gebieden. Willen we deze ambities waarmaken, moeten we alles op alles zetten om de woningbouwproductie te verhogen en te versnellen. Een nauwe samenwerking en goede afstemming tussen alle betrokken partijen is dan ook cruciaal.’

Onze Ambassadeurs