Ga of ben je uit elkaar? Blijf samen in gesprek

Geschreven door Redactie
Ga of ben je uit elkaar? Blijf samen in gesprek

Als je uit elkaar gaat, komt er veel op je af. Het is belangrijk om goede afspraken met elkaar te maken, bijvoorbeeld over financiën of de omgang met de kinderen. De medewerkers van 1.Hoorn staan voor je klaar.

Een scheiding is ook een emotioneel proces. Dan is het niet altijd gemakkelijk om samen in gesprek te blijven. Het is daarom prettig als er iemand naar je luistert en met je meedenkt. Iemand in jouw omgeving bijvoorbeeld. Maar je kunt ook terecht bij de deskundigen van het spreekuur Echtscheiding bij 1.Hoorn. Zij zijn deskundig en kijken onafhankelijk naar jouw situatie en hoe zij je verder op weg kunnen helpen. Een van de tips van de deskundigen is: blijf met elkaar in gesprek, want scheiden doe je niet alleen.

Wethouder Marjon van der Ven vindt het belangrijk dat er aandacht is voor dit thema: ‘Ruim 38% van de echtparen in ons land gaat uit elkaar of scheiden. Ook de coronacrisis heeft de nodige impact op relaties. Inwoners die uit elkaar gaan of dat al zijn, hebben veel vragen of behoefte aan advies, maar delen hun zorgen of problemen niet met anderen. Door verhalen te delen willen we het onderwerp beter bespreekbaar maken.’

Een scheiding kan soms leiden tot financiële, psychische of andere problemen. Dan is 1.Hoorn een goede plek voor hulp en advies: zij kijken samen met je naar jouw situatie vanuit verschillende manieren naar de valkuilen en oplossingen.

Vanaf 25 mei 2021 start 1.Hoorn met het tweede thema van de publiekscampagne Zorg Dichtbij. Dit keer is het thema scheiden. Een persoonlijk en herkenbaar verhaal van de gescheiden vader Manuel de Jong, staat hierin centraal. Hij vertelt hoeveel verschil het maakte om te praten over zijn problemen en advies te vragen bij 1.Hoorn nadat hij en zijn partner uit elkaar gingen. Door dit verhaal zichtbaar te maken, hoopt wethouder Marjon van der Ven dat mensen bij een scheiding in gesprek blijven met elkaar of iemand in vertrouwen nemen en hulp zoeken als dat nodig is.

Blijf in gesprek kunnen inwoners de verhalen en tips lezen. Lees de ervaring van Manuel en het verhaal van deskundige Dick van het spreekuur Echtscheiding van 1.Hoorn en Manuels vriend Dave. De campagne is twee maanden te zien op diverse plekken in de gemeente Hoorn en bij partners van 1.Hoorn en in de gemeentelijke informatiekanalen.

In Hoorn vinden we het belangrijk dat we elkaar helpen met zorg en ondersteuning dichtbij waar dat kan en met professionele hulp als dat nodig is. Herken je je in de situatie van Manuel of is er iemand in jouw omgeving die hulp kan gebruiken? Kijk op de pagina Zorg dichtbij voor meer informatie over hulp en ondersteuning dichtbij. Of neem contact op met 1.Hoorn via 0229 25 22 00.



Onze Ambassadeurs