3 tips om te sporten in de zomer

Geschreven door Redactie
3 tips om te sporten in de zomer

Sportend de zomer door!

Augustus. De maand van lekker eten op het terras, zwemmen en op vakantie gaan. Ook moet er ook weer wat gesport worden. Ook al is het best warm!

Wij hebben enkele tips op een rijtje gezet hoe je het beste kan sporten met warm weer.

1. Kleding

Zeker met warm weer zweet je al vrij snel. Het is daarom belangrijk om ademende en los geweven kleding aan te doen. Ook is het belangrijk om regelmatig van shirt te wisselen, zodat er niet in doorweekte kleding wordt gesport. Ook zijn polsbandjes handig om voor je gezicht te gebruiken. Op die manier kan er makkelijk zweet van je gezicht worden gehaald.

2. Zon

Veel sporters vergeten zich vaak te beschermen tegen de gevaren van de zon. Buiten het insmeren om te voorkomen dat je je verbrandt, zijn er ook andere manieren om je te beschermen. Ook kun je een pet dragen zodat je nek niet verbrandt en je hoofd blijft koel. Tegen schittering van de zon is een zonnebril of donkere contactlenzen geen overbodige luxe.

3. Vocht

Het is erg belangrijk dat er voldoende vocht in je lichaam blijft zitten. Zorg er dan ook voor dat je genoeg blijft drinken. Water is erg gezond en is dan ook het beste om te drinken. Zeker bij langdurige inspanningen.











Onze Ambassadeurs