Samen de gevolgen van klimaatverandering tegengaan

Geschreven door Redactie
Samen de gevolgen van klimaatverandering tegengaan

Met het verspreiden van duizenden bloemzaadbommetjes is in 28 gemeenten in Noord-Holland de WatZr-campagne gelanceerd. Ook Hoorn doet mee. De campagne geeft inwoners tips om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.

De campagne zet inwoners aan tot watZrs: dit zijn kleine, simpele acties in en om het huis, die opgeteld het risico op wateroverlast, watertekort en hittestress verminderen. Met deze campagne worden inwoners zich bewuster van de noodzaak én worden er daadwerkelijk maatregelen genomen.

Het komende jaar worden binnen de campagne vier thema’s onder de aandacht gebracht: de campagne start met hittestress en droogte, en vervolgens is er aandacht voor de thema’s wateroverlast, schoon riool en tijd voor de tuin.

Als iedereen iets doet, is dat samen heel veel

Wethouder duurzaamheid Samir Bashara: ‘Ook onze stad voelt de last van langdurige hitte die afgewisseld wordt met extreme hoosbuien. Als gemeente nemen we al maatregelen zoals het vervangen van riolen, de aanleg van waterbergingen en meer groen. En ook u kan helpen. Met de WatZr campagne geven we tips en informatie hoe u zelf aan de slag kan. Als iedereen iets doet, is dat samen heel veel en helpt u écht mee aan het tegengaan van de gevolgen van klimaatverandering.’

Onze Ambassadeurs