Regenbui en wateroverlast? Haal tegels uit je tuin!

Geschreven door Redactie
Regenbui en wateroverlast? Haal tegels uit je tuin!

Het klimaat verandert, waardoor we soms hevige regenbuien krijgen met als gevolg wateroverlast. Om het water goed op te vangen is er meer ruimte nodig. Daarom dagen wij je uit om deze week tegels uit je tuin te halen. Vervang je tegel door beplanting of gras. Al dat mooie groen is toch veel mooier dan die saaie bestrating?! En het vermindert ook extra hittestress in je woning. Heb je tips nodig? Kijk op www.ikdoemeejijook.nl en doe mee aan de challenge!

Steeds vaker hebben we te maken met extreme weersomstandigheden, zoals lange periodes van droogte of enorme plensbuiten. Ook in Flevoland is het belangrijk om te zorgen dat water beter wordt opgenomen, zodat we de overbelasting van riolen verminderen. Doe mee met de challenge deze week: vervang stenen in jouw tuin door groen. Elke vierkante meter steen helpt om regenwater beter in de bodem te laten zakken.

1 jaar, 1 circulair Flevoland

In juli staan de challenges in het teken van ‘wees slim met water’. Natuur en Milieufederatie Flevoland (NMFF) organiseert samen met haar lidorganisaties, overheden, bedrijven en anderen challenges gericht op het verkleinen van de Flevolandse voetafdruk. Wekelijks is er een nieuwe challenge om aan mee te doen. Aan één meedoen is al een stap in de goede richting. Zo dragen we bij aan minder CO2 uitstoot en grondstofverbruik.

Elke challenger aan een van onze water-challenges ontvangt gratis een douchetimer die stimuleert korter te doucher. Zo sparen we kraanwater en energie!

  

Samen creëren we zo één grote challenge: www.ikdoemeejijook.nl    





Onze Ambassadeurs