Datalek bij NPO

Geschreven door Redactie
Datalek bij NPO

Bij een bedrijf waarmee de NPO samenwerkt heeft zich naar nu bekend is geworden onlangs een datalek voorgedaan. Het gaat om e-mailadressen die zijn gebruikt bij deelname aan online quizzen en polls, ook op sites van de publieke radiozenders. Helaas zijn daarbij mailadressen van bezoekers van die sites tijdelijk toegankelijk geweest voor onbevoegden.

Om welk bedrijf het gaat meldt NPO niet. Na het ontdekken van de fout is het lek direct gedicht en zijn maatregelen getroffen om dit in de toekomst te voorkomen.

De NPO heeft het datalek gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het betreft enkele duizenden mailadressen. Zij hebben allemaal een mail van de NPO ontvangen waarin ze worden gewaarschuwd voor eventuele valse mails als gevolg van dit datalek.

In de mail is onder andere te lezen: “We vinden dit natuurlijk een heel vervelende situatie en bieden u hiervoor onze excuses aan, mede namens het bedrijf waar de bewuste fout is veroorzaakt. We adviseren u de komende periode extra waakzaam te zijn op phishing-mails waarin u bijvoorbeeld wordt gevraagd gegevens achter te laten, in het bijzonder van afzenders die zich voordoen als NPO-radiozenders."


Onze Ambassadeurs