Aanpassen stroomnet prioriteit voor provincie Noord-Holland

Geschreven door Redactie
Aanpassen stroomnet prioriteit voor provincie Noord-Holland

De provincie Noord-Holland zet alles op alles om ervoor te zorgen dat er genoeg elektriciteit beschikbaar blijft voor nieuwe woningen, de energietransitie en economische ontwikkelingen.

Samen met de netbeheerders en gemeenten zorgen ze samen voor voldoende ruimte om de nieuwe leidingen en transformatorstations aan te leggen en alles te versnellen.

Donderdag maakte energienetwerkbedrijf Alliander bekend dat het elektriciteitsnetwerk in de regio Amsterdam-Waterland en in het noordelijk deel van Noord-Holland onder druk staat en dat er problemen ontstaan om nieuwe bedrijven aan te sluiten. Dat betekent dat in grote nieuwe woonwijken nog wel woningen elektriciteit krijgen, maar supermarkten of scholen misschien niet. De provincie werkt met Alliander samen om dit te voorkomen.

Korte termijn oplossingen

Als eerste worden er een aantal knelpunten aangepakt om te voorkomen dat ze zonder elektriciteit komen te staan. In de Haarlemmermeer en Zaanstad werken ze aan slimme en makkelijke oplossingen om ruimte op het net te creëren.




Onze Ambassadeurs