Red Bull gelooft niet dat Mercedes stopt met door ontwikkelen van de auto

Geschreven door Redactie
Red Bull gelooft niet dat Mercedes stopt met door ontwikkelen van de auto

Zondag na afloop van de Grand Prix van Stiermarken heeft Mercedes-teambaas Toto Wolff gezegd dat zijn team stopt met door ontwikkelen van de auto.

Christian Horner, de teambaas van Red Bull gelooft daar helemaal niks van.

In een interview bij Sky Sports zegt Toto Wolff dat dit de eerste race in acht jaar was waarin Mercedes flink wat snelheid tekortkwam. “Je kon nu zien dat we zijn gestopt met het door ontwikkelen van de auto, omdat het volgend seizoen zo belangrijk is om goed werk te leveren.” Daarnaast zegt Wolff ook: “Red Bull blijft maar nieuwe aerodynamische onderdelen toevoegen en we moeten ze ook voor hun tactische werk een compliment geven. We voelen dat ze aan het weglopen zijn. We moeten de koppen bij elkaar steken en alles uit ons pakket halen wat erin zit, want het seizoen is nog lang. Deze titelstrijd is nog zeker niet voorbij.”

Er wordt volgend seizoen flink wat veranderd aan de Formule 1 auto’s. Om inhalen makkelijker te maken zouden de auto’s een robuuster uiterlijk krijgen.

Zonder moeite pakte Max Verstappen de winst in Spielberg. Hij reed van de eerste tot de laatste ronde aan de leiding. De top drie werd afgemaakt met Mercedes coureur Lewis Hamilton op twee en zijn teamgenoot Valtteri Bottas op drie.

Christian Horner geloofde niks van de uitspraken van Toto Wolff. “We weten allemaal dat Toto graag de aandacht af wil leiden”, zei hij in een interview bij Motorsport.com. Hij gelooft niet dat Mercedes de rest van het seizoen niks meer aan de auto zal veranderen.

Verder zal hij zich niet veel met het team van Mercedes bezighouden. “Wij moeten ons focussen op onszelf. Natuurlijk moeten we ons ook voorbereiden op volgend seizoen, als dat betekent dat we een stapje harder moeten werken dan andere teams dan doen we dat graag.”

Onze Ambassadeurs