Raad bespreekt Mobiliteitsvisie en aanbesteding viskiosk

Geschreven door Redactie
Raad bespreekt Mobiliteitsvisie en aanbesteding viskiosk

Op dinsdag 6 juli bespreekt de Hoornse raad de Mobiliteitsvisie en het initiatief van GroenLinks en EénHoorn om ‘Safe Streets Gemeente’ te worden.

Daarnaast ligt er een verzoek om inlichtingen van 8 fracties over de aanbesteding van de viskiosk op het Hoofd.

Mobiliteitsvisie 2030

De raad neemt dinsdag 6 juli 2021 een besluit over de Mobiliteitsvisie 2030, met een doorkijk naar 2040. Deze visie geeft richting aan wat de gemeente de komende jaren wil gaan doen op het gebied van mobiliteit. Dat gaat niet alleen over auto’s of vrachtverkeer, maar ook over lopen, fietsen en het OV. Belangrijke kernpunten in de visie zijn het meegroeien van de mobiliteit met de groeiambities van de stad en het verbeteren van de verblijfskwaliteit van de stad door meer aandacht te geven aan fietsers en voetgangers.

Safe Streets

De fracties van GroenLinks en EénHoorn willen dat Hoorn ‘Safe Streets Gemeente’ wordt en de problemen rondom onveiligheid in openbare ruimten bespreekbaar maakt en aanpakt. De fracties vinden dat iedereen zich altijd en overal veilig moet voelen op straat. Het aantal slachtoffers van intimidatie en onveiligheid moet teruggedrongen worden, vinden zij. Zij roepen het college daarom op om Hoorn aan te melden als Safe Streets Gemeente en zo deze problematiek aan te pakken.

Onze Ambassadeurs