Bizarre weetjes over je gezondheid

Geschreven door Redactie
Bizarre weetjes over je gezondheid

Ons lichaam en gezondheid is heel uniek en bijzonder.

Daarom moet je nooit onderschatten wat er nou allemaal gebeurt als je bepaalde dingen doet. Hier een paar bizarre weetjes.

Hoe lang kunnen we overleven zonder voedsel en water?

Het lichaam kan zeven dagen overleven zonder voedsel, afhankelijk van de conditie van je gezondheid, maar zonder water kan het lichaam niet langer functioneren na twee of drie dagen. Zodra het lichaam uitgedroogd raakt, kunnen er ernstige gezondheidsproblemen oplopen. Je lichaam kan beter leven zonder eten dan zonder water of drinken.

Waarom rimpelt je huid als je uit het water komt

Als je lang in het bad of zwembad blijft, merk je op dat de huid van je vingers en zelfs je voeten een gerimpelde vorm krijgen. Deze eigenschap kregen we van onze voorouders. Een gerimpelde huid op de vingertoppen gaf een betere houvast om zaden en planten te plukken in een vochtige omgeving.

Je lichaam maakt per dag drie gram antilichamen aan

Jouw afweersysteem maakt elke dag ongeveer drie gram antilichamen aan om je te beschermen van micro-organismen, virussen en bacteriën. Denk er maar over na dat zonder deze eigenschap we misschien wel elke dag ziek in bed zouden liggen.

Je huid

De huid is een zeer merkwaardig onderdeel van je lichaam. We stoten gedurende onze leven gemiddeld vijftien kilo dode huidcellen af. Zie dit niet als een vieze toestand, maar dat dit een belangrijk proces is dan onze gezondheid beschermt. Door het afstoten van oude huid en het genereren van nieuwe cellen kunnen we namelijk onze gezonde en stralende huid behouden.




Onze Ambassadeurs