Inwoners vloggen over toekomst van Hoorn

Inwoners vloggen over toekomst van Hoorn

Van zaterdag 10 tot en met zaterdag 31 juli verschijnen iedere woensdag en zaterdag vlogs waarin inwoners vertellen over hun ideeën voor een inclusief Hoorn in de toekomst.

De vlogs zijn gemaakt als onderdeel van de Hoornse stadsgesprekken over discriminatie, inclusie en het koloniale- en slavernijverleden. De vlogs zijn te zien op www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken en de website van lokale omroep Weeff.

Naar aanleiding van de discussies over discriminatie en inclusie en ook de protesten rond het standbeeld van Jan Pieterszoon Coen kondigde het Hoornse stadsbestuur ‘een open en breed stadsgesprek’ te willen organiseren. ‘Niet alleen over Coen, maar ook over hoe wij met elkaar samenleven, naar elkaar kijken en met elkaar omgaan’.

Luisterseizoen

De stadsgespreken hebben de opzet van een seizoen met meerdere afleveringen. In dit seizoen staat luisteren centraal. Het seizoen bestaat uit drie rondes; straatgesprekken in de vorm van vijf podcastafleveringen, drie talkshowgesprekken met inwoners en maatschappelijke partners en een serie vlogs met interviews met inwoners die hun toekomstbeeld voor een inclusief Hoorn delen. Alle afleveringen zijn te vinden op www.vooreenmooiestad.nl/stadsgesprekken.

Vlogs

In mei riep de gemeente inwoners op om hun toekomstbeeld voor een inclusief Hoorn te ontwerpen. In samenwerking met lokale vloggers vertellen deze inwoners in een vlog over hun ideeën voor een toekomst in Hoorn, waarin iedereen telt en erbij hoort. Ook deze ronde van de stadsgesprekken levert weer veel verschillende invalshoeken op; van Keti Kotigesprekken tot Coen en van hoe sport kan verbroederen tot een idee voor het museum van de toekomst.

Keti Koti gesprekken

In deze eerste vlog gaan Giovanni Boezerman (jongerenwerk Hoorn) en Meryem Kilic tijdens Keti Koti langs bij een maaltijddialoog, georganiseerd door Stichting Netwerk en Art.1 Bureau Discriminatiezaken. In deze Keti Koti maaltijddialoog staat laagdrempelige ontmoeting van bezoekers centraal, en wordt stilgestaan bij de afschaffing van de slavernij. Hierdoor heeft de bijeenkomst een educatief karakter wat kan leiden tot meer begrip en bewustwording. Meryem en Giovanni vragen de organisatoren en bezoekers naar de aanleiding voor dit initiatief, naar hun redenen om hierbij aanwezig te zijn, en naar een mogelijk vervolg.Onze Ambassadeurs