Nieuwe wet: 1 juli 2022 rookmelders verplicht

Volgend jaar is een rookmelder op elke verdieping van je huis verplicht. De wet gaat precies op 1 juli 2022 in.

Het is verstandig om nu al je huis te beveiligen met rookmelders.

Al is het om snel kleine brandjes te ontdekken of erachter te komen dat je eten verbrand. Het ophangen van een rookmelder kan veel slachtoffers voorkomen! Kies dus liever voor veiligheid en preventie.

Verzekersaars en brandweerlieden zullen niet gaan controleren, maar de kans ligt er wel dat verzekeraars niet uitkeren als er na een brand blijkt dat je geen rookmelders in huis hebt. Het is daarbij verstandig dat je regelmatig test of de batterijen nog vol zijn. Na tien jaar is het verstandig de rookmelder te vervangen.

Wil je meer tips lezen over het hangen of vervangen van je rookmelder? Kijk dan op de website van de brandweer. 
Onze Ambassadeurs