De Hoornse kermis is zaterdag van start gegaan

Geschreven door Redactie
De Hoornse kermis is zaterdag van start gegaan

Net als vorig jaar, is de Hoornse kermis te vinden op het Pelmolenpad. Van zaterdag 7 tot en met zondag 15 augustus staan er 58 attracties voor jong en oud.


In de binnenstad is de 1,5 meter regel niet te handhaven en daarom is er opnieuw gekozen voor het Pelmolenpad. Er is geen randprogramma. Wel is er op 10 augustus een ‘prikkelarme’ kermis tussen 12.00 en 14.00 uur. Dit maakt het voor mensen met autisme, epilepsie, ADHD, een licht verstandelijke beperking of hoog gevoeligheid, ook mogelijk om van Kermis Hoorn te genieten.


Houd drukte in de gaten


‘We hadden allemaal natuurlijk liever een normale kermis in de binnenstad gehad, legt wethouder Arthur Helling uit. ‘Maar op een normale kermis komen dagelijks honderden en soms zelfs duizenden bezoekers af. Dan kunnen we de 1,5 meter afstand in de binnenstad echt niet garanderen.’ Tijdens de kermis wordt een druktemeter geplaatst. Bezoekers kunnen dan zien hoe druk het is op het Pelmolenpad.


Mooie en grote kermis

Wethouder Helling benadrukt dat de kermis op het Pelmolenpad ook dit jaar weer compleet en uitdagend wordt. ‘Bezoekers en exploitanten waren vorig jaar heel positief over de alternatieve kermis. Het decor is natuurlijk anders, maar we gaan onze traditie van de jaarlijkse kermis in ieder geval voortzetten en voor jong en oud een mooie en ook grote kermis neerzetten.’ Op de kermis komen 58 attracties met voor elk wat wils, waaronder de Airborne Mega Booster, Toxic, Super Mouse achtbaan, Disco Jumper XXL en de zweeftoren. Kijk voor meer informatie op de website van Kermis Hoorn.


Onze Ambassadeurs