Erepenning voor zwemmer Bas Takken

Geschreven door Redactie
Erepenning voor zwemmer Bas Takken Foto gemaakt door: Pexels

Donderdag 16 september heeft de Hoornse zwemmer Bas Takken een erepenning ontvangen. Bas kreeg de erepenning omdat hij tijdens de Paralympische Spelen in Tokio twee medailles heeft gewonnen.

Bas Takken heeft bij de Paralympische Spelen een zilveren medaille op de 400 meter vrije slag behaald en ook een bronzen medaille op de 200 meter wisselslag. Omdat Bas in zijn zwemcarrière meerdere keren Nederlands kampioen is geweest, heeft hij de afgelopen jaren al een gemeentelijke bronzen, zilveren en gouden sportpenning ontvangen. Daarom werd Bas deze keer ontvangen door burgemeester Jan Nieuwenburg en wethouder Kholoud al Mobayed en kreeg hij een erepenning.

Wethouder Al Mobayed (Sport) is onder de indruk van Bas zijn prestaties: ‘Bas zwemt al jarenlang op topniveau. Dat niveau vasthouden is een enorme prestatie, maar Bas werkt keihard om zichzelf te blijven verbeteren. En wat een prachtig resultaat om dan twee Paralympische medailles te behalen.’

Sportonderscheidingen van de gemeente

De gemeente reikt aan sporters vanaf 18 jaar een sportpenning uit bij het behalen van een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch of Paralympisch Kampioenschap. Sporters tot 18 jaar die dezelfde prestatie leveren, ontvangen een oorkonde.



Onze Ambassadeurs