Computerregeling voor ouders met een laag inkomen

Geschreven door Redactie
Computerregeling voor ouders met een laag inkomen

Heb je schoolgaande kinderen? Dan zorgt het nieuwe schooljaar vaak voor extra kosten.

Als je een laag inkomen heeft, kan je gebruik maken van de computerregeling van de gemeente.

Een toetsenbord

De computerregeling is voor kinderen van 4 tot 18 jaar. De gemeente stelt computers beschikbaar via een vaste leverancier. Je krijgt dus geen geld om zelf een computer te kopen. Een kind krijgt 1 keer in de 5 jaar een computer. Gezinnen met meer dan 3 kinderen van 4 tot 18 jaar krijgen maximaal 3 computers per 5 jaar.

Voorwaarden en aanvragen

De voorwaarden om gebruik te kunnen maken van de computerregeling vindt u op www.hoorn.nl/bijzonderebijstand. Hier lees je ook hoe je je kunt aanmelden.

Andere organisaties

Ook andere organisaties zetten zich in voor schoolgaande kinderen van ouders of verzorgers met een laag inkomen. Zoals Stichting Leergeld Westfriesland, die zich inzet om alle kinderen mee te laten doen aan activiteiten binnen en buiten de school. Kinderkledingbank Hoorn verzorgt onder andere kleding en speelgoed voor kinderen.

Geldzorgen? Vraag om hulp

Misschien zijn er vergoedingen waar u recht op heeft. De medewerkers van 1.Hoorn zoeken het graag samen met je uit. Bel 0229 25 22 00 of mail naar rondkomen@hoorn.nl. Kijk op www.hoorn.nl/rondkomen wat je zelf al kunt doen.

Onze Ambassadeurs