Tuintips voor September

Geschreven door Redactie
Tuintips voor September

Beste Tuintips liefhebbers, We hebben weer wat tuintips voor de aankomende maand voor jullie op een rijtje gezet.

Afgelopen maand had helaas niet het zomerweer gebracht waar we allemaal op zaten te wachten. Gelukkig heeft het wel voor genoeg water gezorgd voor de planten in de tuin. Ter-wij l de tuin zich al een klein beetje opmaakt voor de naderende herfst, valt er nog van alles te doen in de tuin.

Vaste planten scheuren

De grond is nog warm en er is (herfst)regen op komst. Dat zijn de perfecte condities om vaste planten te splitsen en herplanten, want ze zullen dan snel herstellen. Alleen siergrassen splits je beter niet nu, maar pas in het voorjaar.

Bollen planten

Voor veel bolgewassen zijn september en oktober de beste plantmaanden, omdat de bodem nog wat warmer is. Ook geldt hoe eerder je bollen poot, hoe minder ze kunnen uitdrogen. Dat is zeker belangrij k bij sneeuwklokjes, maar ook bij narcissen. Een handige vuistregel voor het poten van bollen is om ze op een diepte van 2-2,5 keer hun eigen hoogte te planten. Over het algemeen kun je bollen planten tot en met december, (als het niet vriest).

Voor meer tuintips haal dan onze krant van september 2021 (OnsHoorn September 2021) op bij een ophaalpunt bij jou in de buurt!



Onze Ambassadeurs