Hoorn zoekt ideeën voor een mooiere stad

Geschreven door Redactie
Hoorn zoekt ideeën voor een mooiere stad

Wat is uw idee voor een nog mooiere stad? Die oproep doet de gemeenteraad aan iedereen in Hoorn.

In september en oktober organiseert de gemeente voor de tweede keer de Hoornse Initiatievenmarkt. De initiatieven die als beste uit de bus komen, worden ook echt gerealiseerd. Ideeënmakers kunnen hun idee tot 16 september insturen via www.vooreenmooiestad.nl. De gemeente organiseert de initiatievenmarkt samen met met stadscommunity Voor Een Mooie Stad.

Wat voor idee mag het zijn?

In 2019 organiseerde de gemeente voor het eerst de Hoornse Initiatievenmarkt. Doel van de Initiatievenmarkt is om mensen met concrete ideeën voor de stad een podium te geven en ook een kans te geven om hun initiatief uit te (laten) voeren. Dat kan en mag van alles zijn. Bijvoorbeeld ideeën om elkaar te helpen, om de buurt of wijk aantrekkelijker te maken of om de stad duurzamer en schoner te maken.

Aanmelden tot 16 september

Ideeënmakers kunnen hun initiatief  tot 16 september inleveren via www.vooreenmooiestad.nl. Deze worden vervolgens beoordeeld op haalbaarheid. Op 13 oktober krijgen de initiatiefnemers de kans om hun initiatief te presenteren. Daarna kan de stad stemmen op hun favoriete initiatief. Op 28 oktober is de feestelijke bekendmaking van de winnende initiatieven die uitgevoerd gaan worden. Er zijn twee prijzen: een raadsprijs en een publieksprijs.



Onze Ambassadeurs