Gezonde Griekse Yoghurt Brownies
Deze Gezonde Griekse Yoghurt Brownies zijn zo fudgy en heerlijk dat niemand ooit vermoedt dat ze goed voor je zijn! Ze zijn gemakkelijk te maken en zijn de beste gezonde brownies die je ooit zult eten.
Ingrediënten:
¼ kopje amandelmeel of haver vier
¼ kopje ongezoet cacaopoeder
¼ tl zeezout
½ kopje bitterzoete chocolade, gehakt (4 oz)
2 eetlepels boter of kokosolie, gesmolten
½ kopje kristalsuiker
¾ kopje vanille Griekse yoghurt
2 grote eieren
1 tl vanille-extract
¼ tot ½ kopje chocoladeschilfers om te mengen
Chocolade Ganache:
½ kopje 4 ons bitterzoete chocolade, gehakt
½ kopje slagroom of kokosroom, of half & half
½ tl vanille-extract
Instructies:
- Verwarm de oven voor op 350 graden vet een 9x9 "bakvorm in en zet opzij.
- Meng amandelmeel, cacaopoeder en zeezout in een kleine kom; opzij zetten.
- Smelt chocolade & kokosolie/boter samen in de magnetron. Mix tot het volledig gesmolten is.
- Meng suiker, Griekse yoghurt en vanille.
- Mix de eieren er een voor een door tot het beslag helemaal glad is.
- Voeg droge ingrediënten toe, klop tot ze net zijn opgenomen.
- Voeg chocoladeschilfers toe!
- Giet het beslag in de voorbereide pan en bak 20 tot 25 minuten tot de bovenkant nog maar net is uitgehard en de randen iets wegtrekken van de zijkanten van de pan. (20 = lekkere brownies)
- Als de brownies klaar zijn met bakken, plaats je de pan op een rooster en laat je afkoelen.
Maak de Ganache:
- Terwijl de brownies bakken, maak je de ganache.
- Voeg zware room toe aan een kleine steelpan en verwarm op middelhoog vuur tot het net begint te borrelen. Laat het NIET koken.
- Zet het vuur uit en klop de gehakte chocolade en vanille erdoor tot het mengsel donker en glad is.
- Haal van de warme brander en laat iets afkoelen. De ganache wordt dikker als hij afkoelt.
Samenvoegen:
- Zodra de ganache enigszins is afgekoeld, giet je deze over je verkoelende brownies.
- Laat de ganache op kamertemperatuur opstijven of zet in de koelkast om het proces te versnellen.
- Haal uit de koelkast, snijd en serveer op kamertemperatuur, of serveer koud!