Westfries Museum lanceert Engelse versie

Geschreven door Redactie

Westfries Museum lanceert Engelse versie

Op 1 oktober de eerste dag van de Maand van de Geschiedenis, het Westfries Museum stelt in Hoorn de Engelstalige versie van haar inmiddels veel bezochte online tentoonstelling ‘Pala - nutmeg tales of Banda’ voor. De Nederlandstalige website ging op 8 mei 2021 online, precies 400 jaar na de executie van 44 stamhoofden op Banda. Jan Pieterszoon Coen, Gouverneur-Generaal van de VOC, gaf de opdracht voor deze executie, waarna vrijwel de hele bevolking van Banda werd uitgemoord of in slavernij afgevoerd. Via de Engelstalige versie van de tentoonstelling plaatst het museum deze geschiedenis van Banda nu ook voor Engelssprekenden in een meerstemmig perspectief. www.pala.wfm.nl.

De Museum

Het Westfries Museum in Hoorn is het museum die gaat over de Gouden Eeuw. Het museum is gesticht in het monumentale Statencollege uit 1632 en reflecteert graag het heden aan het verleden. De collectie en het gebouw bieden een ontdekkingsreis door een veelbesproken en boeiend verleden, met daarin speciale aandacht voor de VOC. Kijk voor meer informatie op www.wfm.nl/exposities.


Onze Ambassadeurs