Centrumgebied Kersenboogerd verbeterd

Geschreven door Redactie
Centrumgebied Kersenboogerd verbeterd

Het centrumgebied Kersenboogerd vroeg naar verbetering, op ruimtelijk gebied en op sociale benadering.

De verbeteringen dienen in samenhang te gebeuren. Het college heeft daartoe een notitie aangeboden met inzichten over de ruimtelijke kaders en een compleet beeldkwaliteitsplan en architectuur.

In de notitie wordt een mededeling gemaakt van een aantal hoofdpunten. De bewoners moeten weer buurtjes worden, uit de anonimiteit. Er moet meer variatie komen van woningen, zowel in het sociale als in het middengedeelte. Het parkeren meer concentreren, zodat de auto niet het beeld bepaalt. Meer fietsverkeer en meer langzaam verkeer en éénrichtingsverkeer.

Veel van de aangedragen punten worden door delen onderschreven, maar er zijn nog meer eisen. Een paar delen vinden het erg laat om zaken aan te pakken. Puntdaken in plaats van platte groene daken, geen hoogbouw. De bewoners moeten er meer bij worden betrokken. Ze zijn niet een onderdeel van het probleem, maar van de oplossing. Het is in te korte tijd verkeerd opgebouwd, het moet opnieuw gedaan worden.

Robert Vinkenborg (ÉénHoorn) zegt dat het besproken deel van de Kersenboogerd tot de armste wijken van Nederland behoort. Daar moet dus iets gedaan worden. Het veranderen van het soort woningaanbod mag er echter niet toe leiden dat er per saldo minder sociale huurwoningen zijn.


Onze Ambassadeurs