Duurzame energie voor lichtmasten Hockeyclub Naarden

Geschreven door Redactie
Duurzame energie voor lichtmasten Hockeyclub Naarden

Het zal veel buitensportverenigingen bekend voorkomen: de lichtmasten die de velden verlichten, verbruik heel wat stroom.

Mede dankzij subsidie van provincie Noord-Holland wekt Hockeyclub Naarden de benodigde energie nu voor een deel zelf op met zonnepanelen. Goed voor de planeet en goed voor de begroting.

Ook als hockeyclub kun je je verantwoordelijkheid nemen als het gaat om duurzaamheid. Althans, zo zit Bestuurslid Accommodatie Judith Kurvers erin. “Wij waren ons bij de club al langer bewust van het grootverbruik van energie, met name door de lichtmasten die om onze velden heen staan. Ik heb op een gegeven moment een groepje experts verzameld, bestaande uit clubleden die vanuit hun werk verstand van duurzaamheid hebben. Dankzij hun kennis en contacten hebben we een vliegende start kunnen maken.”

Er ontstond contact met gemeente Naarden en via sportkoepel NOCNSF werd een energiescan van de accommodatie uitgevoerd. “Daar kwamen diverse mogelijkheden voor verbetering uit. We hebben daar een roadmap voor gemaakt, met daarop onze doelen voor de korte en de lange termijn. Het vervangen van de verlichting voor de lichtmasten bleek erg kostbaar. Dus toen hebben we ons op zonnepanelen gericht.”

Onze Ambassadeurs