Waarom is lezen goed voor je

Door regelmatig een boek te lezen verbetert je woordenschat.

Doordat je je vrijer kunt uiten en meer woorden kan gebruiken tijdens het maken van een zin. Maar niet alleen dat, een beter taalgebruik zorgt er ook voor dat je beter presteert bij sollicitatiegesprekken of brieven.

Door te lezen oefen je ook je concentratievermogen. Je brein is constant bezig als je leest. Dus elke keer als je je boek begint te lezen, oefen je je brein om zich te concentreren. Door regelmatig te lezen zul je ook andere taken met meer concentratie kunnen verrichten. Ook voorlezen heeft een positief effect op de concentratie. Vaak wil je alles te snel zeggen, als je meer concentratie neemt en meer je tijd zult alles stukken beter gaan.

Ook houdt lezen je hersenen actief. Dit is belangrijk, vooral bij volwassenen. Door regelmatig te lezen blijf je je brein als het ware trainen. Hierdoor zullen de dementie kenmerken niet zo snel zichtbaar worden als bij mensen die niet lezen.Onze Ambassadeurs