Waarom heeft je lichaam water nodig

Geschreven door Redactie


Iedereen drinkt het wel eens per dag, maar is het genoeg?

Een tekort aan vocht kan al snel zorgen voor klachten. Wanneer er sprake is van uitdroging, kan je flauwvallen of ademhalingsproblemen krijgen. Het komt veel voor dat mensen te weinig water drinken, ook als ze er zelf van overtuigd zijn dat water goed voor je is. 

Het lichaam zorgt er ook voor dat het waterbalans in stand blijft. Als je teveel stress hebt kan er teveel van het hormoon vasopressine vrijkomen, hierdoor raakt het waterbalans van in de war. 

Water is goed voor je hart, nieren, darmen en lever. Probeer er een gewoonte van te maken dat je op verschillende momenten in je dag wat water drinkt. Het kan namelijk helpen tegen hoofdpijn, het kan helpen voor een mooiere huid, het kan je helpen met afvallen en het geeft je meer energie. 

Dus zorg voor een gezond lichaam, en drink per dag tussen de 1,5 en 2,5 liter water.

Onze Ambassadeurs