Hoornse filmmaker Joost Bakker maakt film van internetplaatjes

Geschreven door Redactie

Een complete speelfilm, gemaakt met alleen maar plaatjes van internet.

De Hoornse filmmaker Joost Bakker werkte meer dan een jaar aan zijn debuutfilm. Gewoon vanuit zijn huiskamer. 'Rick Steel the Best Helicopter Pilot in the World' is sinds september uit.

Al op de middelbare school was het een droom van Joost om scenarioschrijver te worden. "Dat is tot nog toe niet gelukt", vertelt hij. En dus besloot hij tijdens de coronapandemie om in zijn eigen huis een film te maken.

Al eerder had Joost een vergelijkbaar idee om een film van te maken, al kwam hij er destijds achter dat het gebruik van enkel afbeeldingen niet het gewenste effect heeft. "De personen op de afbeeldingen hebben vaak maar één uitdrukking", legt Joost uit. "Dus dan ben je heel beperkt in het verhaal dat je wil maken."

Joost heeft nog geen idee wat zijn volgende idee gaat worden. Wellicht maakt hij een nieuwe animatieserie. "Ik had al een verhaal voor een film, en daar heb ik al plaatjes bij uitgezocht", zegt Joost. "Maar ik zit nu toch te twijfelen om een animatieserie te maken. Met afleveringen van tien minuten. Een soort Star Trek voor kinderen."


Onze Ambassadeurs