Unieke biebtassen in Bibliotheek Hoorn

Geschreven door Redactie
Unieke biebtassen in Bibliotheek Hoorn

De vier kunstenaars en ontwerpers Lotte Laan, STHOM., Levi Noë (stadsdichter) en Eventjeseefje hebben weer mooie tassen ontworpen.

Ze hebben ieder hun eigen krachten en talenten ingezet en dat maakt de tassen zo uniek. Ze zijn in alle vestigingen van Bibliotheek Hoorn voor drie euro verkrijgbaar. Nieuwe betalende leden krijgen de tas gratis als zij lid worden, als welkomstcadeau.

Lotte zegt over haar tas: “Mijn ode aan het boek is bedoeld om op te frissen wat we ook alweer aan het boek hebben, waar het soms zo vanzelfsprekend lijkt geraakt. Juist dat het voor de kansarme kinderen nog niet vanzelfsprekend is, vind ik een mooie parallel met het goede doel waaraan de verkoop gekoppeld is.” STHOM zegt: “De reden dat ik aan dit project heb meegedaan is vooral dat we met de opbrengst van deze tassen kansarme kinderen iets kunnen bieden. My Book Buddy zorgt voor boekenkasten met boeken op plekken in de wereld waar kinderen dit hard nodig hebben”, aldus STHOM.

De opbrengst van de tassen gaat naar het goede doel My Book Buddy. My Book Buddy stimuleert het lezen door overal ter wereld kinderbibliotheken op te zetten en gaat er hierbij vanuit dat de boeken ook daadwerkelijk uitgeleend worden. Door de schoolomgeving als locatie te gebruiken is de bibliotheek voor veel kinderen wel bereikbaar en stimuleren de leerkrachten en de klasgenootjes de continuïteit.




Onze Ambassadeurs