Plant van de maand: Kerstster of Poinsettia

Geschreven door Redactie
Plant van de maand: Kerstster of Poinsettia

Dit is een uitstekende plant voor tijdens de kerst.

De kerstster of Poinsettia is misschien wel de meest herkenbare bloem voor Kerstmis. Oorspronkelijk wordt de plant verkocht met felrode en groene bladeren. De “bloemen” zijn eigenlijk bladeren aan de plant. Tegenwoordig worden kerststerren in een grote keuze aan kleuren en patronen verkocht. Ze groeien van nature in een reeks kleuren, van wit tot roze tot rood met effen of gespikkelde bladeren.

Verlichting

De kerststerren zijn redelijk veel zon gewend, want ze komen van oorsprong uit Midden- Amerika. Het is daarom aan te raden om de plant in het raam te plaatsen, zodat hij genoeg zonlicht kan ontvangen. Ramen op het oosten zijn het beste, zodat ze de ochtendgloed kunnen opvangen en in de indirecte licht van de middag kunnen zonnebaden. Zorg ervoor dat geen enkel deel van je plant de ruit raakt want dit kan de kerstster beschadigen.

Water

Je kerstster kan je het beste water geven wanneer je voelt dat de grond droog aanvoelt, of als je ziet dat sommige bladeren slap worden. Zorg ervoor dat het water bij de bodem weg kan lopen zodat je kerstster niet in het water zit. Als het gebied waar je je kerstster bewaart droog moet zijn, kun je hem dagelijks water geven. Het is belangrijk om op te merken dat de poinsettia een licht giftige plant is. Her wordt aanbevolen om ze buiten het bereik van huisdieren en kinderen te houden.


Onze Ambassadeurs