Sporten met een beperking? Er is veel mogelijk!

Geschreven door Redactie

Bij veel sportaanbieders in Hoorn is het mogelijk om te sporten als u een beperking heeft. Bekijk de mogelijkheden in onze gemeente.

Twee kinderen met een framerunner bij Hollandia. Onder toeziend oog van wethouder Al Mobayed en de organisatie van de atletiekvereniging.

Bewegen is goed voor uw gezondheid. Dat geldt voor iedereen; van jong tot oud. Sporten zorgt er bovendien voor dat u lekkerder in uw vel zit en nieuwe mensen leert kennen. Maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om te gaan sporten. Bijvoorbeeld voor mensen met een chronische ziekte of beperking. Maar voor hen zijn er ook veel mogelijkheden om te sporten in onze gemeente.
Aanbod aangepast sporten

Er zijn namelijk verschillende verenigingen die een sportaanbod hebben voor mensen met:

- een lichamelijke beperking
- een verstandelijke beperking
- een auditieve beperking (doof of slechthorend)
- een visuele beperking (blind of slechtziend)
- een chronische aandoening
- autisme

Al het aanbod voor sporten met een beperking vindt u bij elkaar op de website van Uniek Sporten. Filter op Hoorn en u ziet alle sportverenigingen die zich hebben ingezet om mensen met beperkingen mee te laten sporten bij hun vereniging.

Atletiekvereniging Hollandia zet zich al in voor kinderen en jongeren met een beperking met hun activiteit FrameRunning. Een FrameRunner is een hulpmiddel met wielen, een zadel, borststeun en een stuur. Zo kan iemand met een beperking (hard)lopen. Afgelopen 3 juli was de kick-off bij de atletiekvereniging. Wethouder Kholoud al Mobayed moedigde de kinderen daar aan: ‘Met eigen ogen heb bij AV Hollandia gezien wat het betekent als iedereen binnen zijn of haar mogelijkheden kan sporten. De blije en trotse gezichten van de kinderen die op deze manier kunnen hardlopen; dat is zo mooi en belangrijk. En niet alleen voor de kinderen, maar ook voor hun trotse ouders en verzorgers’.

Na de zomer start de atletiekvereniging met training voor kinderen en jongeren met een beperking. De vereniging heeft daarvoor FrameRunners te leen. Meer weten over FrameRunning bij AV Hollandia? Kijk op de website van atletiekvereniging Hollandia.

Biedt je ook activiteiten aan voor mensen met een beperking? Sportaanbieders kunnen zichzelf aanmelden via de website van Uniek Sporten. De gemeente Hoorn vindt het erg belangrijk dat iedereen kan sporten, wat de beperkingen of mogelijkheden ook zijn. Vul daarvoor het contactformulier in op www.hoornbeweegt.nl of stuur een e-mail naar teamsport@hoorn.nl.


Onze Ambassadeurs